Защо да осиновим второ зайче

Светът е за Двама

Зайците са социални животни! Повечето зайци жадуват за приятелството на друг заек. Компанията на човек не може да замени напълно дълбоката връзка, която се споделя между 2 зайчета. Осиновяването на приятел за Вашия заек му дава подарък и го прави по-радостен. Освен това спасявате два допълнителни живота: когато осиновите второ зайче, освобождавате ново пространство в организациите, за да бъде спасен друг заек.

Двойките зайци се грижат един за друг, спят, ядат и играят заедно. Те се подкрепят и защитават взаимно. Те си правят компания, когато сме заети или отсъстваме от вкъщи  и са си постоянни спътници срещу самотата и скуката. Зайчетата, които са свикнали едно с друго, образуват изключително близки отношения и са си постоянен източник на щастие и любов.

Първоначалното запознанство между зайци трябва да се извършва постепенно и трябва да се контролира от някой опитен в свързването на зайчета. Организациите за зайчета ще Ви помогнат със съвети и добри практики. Ако имате възможност, разрешете на Вашия заек да се запознае с няколко кандидати поотделно, това е част от процеса за успешно запознанство. Запомнете, че вашият заек – не Вие ​​- трябва да избира с кого иска да се сприятели. Обикновено връзките между женски и мъжки ушатковци са най-лесните, но те не са единствената възможност. Размерът и външният вид не са важни за постигането на добро съвпадение – зайците не се интересуват от тези неща и ние трябва да се опитаме да следваме техните примери.

Осиновяването на вече обвързана двойка е чудесен начин да заобиколите процеса на запознанства и връзки. Това е най-сладката сделка: можете да вземете у дома двама любящи зайци, чиято връзка вече е подредена и установена. Организациите често спасяват вече са свързани зайци, готови за осиновяване.

Едно от най-добрите неща, които можете да направите за своя заек, е да му помогнете да си намери приятел за цял живот. Осиновете приятел още сега!

Съображения, когато имате двойка зайчета:

  • Зайците трябва да бъдат кастрирани. Запознанството може да започне 30 дни след операцията.
  • Запознанството трябва да се извършва внимателно. Зайците са териториални и могат да си навредят сериозно, ако са запознати неправилно.
  • Разходите ще се увеличат (храна, сено, тоалетно, ветеринарни грижи).
  • Двойките са по-малко разрушителни, защото скучаят рядко.
  • Зайците скърбят загубата на приятел и ще се нуждаят от нов другар след период на траур.

Източник: House Rabbit Society