Осиновяване на второ зайче – съпорт от нас

Най-голямото предимство от осиновяването на второ зайче е, че то ще бъде приятелче и емоционална подкрепа на първото Ви зайче, когато не сте наоколо. След като видите как зайчетата се гушкат и целуват, никога повече няма да искате да имате само един заек. Зайците, които пътуват или посещават ветеринар заедно, са по-малко стресирани от зайчетата, които преживяват тези събития самички.

Тъй като не можем да предположим дали два заека ще се разберат помежду си, за второто осиновяване се използва стратегия. В природата на зайците е да харесват или да не харесват (няма среден вариант), затова сприятеляването на зайци е нещо като изкуство.

Когато искате да осиновите второ зайче, ние искаме от Вас да ни разкажете за личността, историята и навиците на вашия заек и да съобщите подробности за Вашия дом. Ако Вашият заек все още не е кастриран, това трябва да се случи задължително. Кажете ни какъв заек сте се надявали да осиновите, като имате предвид, че Вашият заек ще има последната дума. Много добре познаваме спасените ни зайчета, което помага да се осигури добър заешки партньор за всички зайчета. Според това какво ни кажете, ние ще можем да преценим кои от наличните ни зайчета биха били добро попълнение за Вашето семейство. Ние ще Ви обясним подробно процеса на сприятеляване и от това колко добре следвате съветите ни, ще зависи успешният край на процеса. Ще Ви дадем информация относно езика на тялото на зайчетата, за да можете да разчитате сами емоциите и чувствата им спрямо новото зайче. Обикновено сприятеляването се случва в период от една до 3 седмици в зависимост от характера на зайчетата, като зайците се наблюдават заедно. Най-добрият вариант е това да стане на неутрална територия. Ако възнамерявате да се местите в нов дом, това ще бъде идеалното време. Ние ще поддържаме връзка с Вас и ще Ви насочваме в процеса, докато имате нужда от това, но трябва да сте търпеливи и да не оставяте двете зайчета заедно без надзор, докато не сме сигурни, че сприятеляването е успешно.

Зайчетата са много социални животни и за тяхното емоционално здраве е важно да имат другарче.

И тъй като знаем, че това Ви се върти в ума, ние от Бъни Рескю, както и нашите осиновители Ви уверяваме, че 2 зайчета се гледат по-лесно от едно. Затова бъдете смели и ако имате въпроси, не се колебайте да ни пишете.